Breidablikkveien 3B

4017 Stavanger

515 80 080

* Fysioterapiklinikken

post@fysioterapiklinikken.no

Pilates

høst 2016 (oppstart uke 34) 

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
 
 
   
slyngegruppe 18.00
16.00 Pilates m/ball  
 
slyngegruppe 19.00   20.00 Pilates    

Pris Slynger 10 ganger/kr 1400,-

Pris Pilates: Klippekortsystem: 1250 kr for 10 klipp.

Klippekortsystem:

Man skriver seg opp for hver gang en vil delta. Deltagerne trenger ikke å binde seg til en fast tid/dag.  Grunnen til at en skriver seg opp er at vi ønsker max 10 deltagere på hver gruppe. Dette er for at vi skal kunne korrigere den enkelte. Dersom en har skrevet seg opp, men allikevel ikke kan delta må en melde avbud dagen før.

Et klippekort varer i 4 måneder.

Introtime:

For deg som ikke har erfaring med pilates tilbyr vi introtime. Dette innebærer en konsultasjon og gjennomgang av grunnprinsippene i pilates med deg, slik at du er godt forberedt til å begynne i gruppen. Kr 450,-.

Påmelding: For påmelding bruk kontaktskjema: post@fysioterapiklinikken.no eller ring: 51580080

Nyhet: Små grupper for nybegynnere!

Bakgrunn:

En treningsform som kombinerer mental og fysisk trening. Utviklet av tyske Joseph Pilates under 1. verdenskrig. Hans hensikt var rehabilitering av krigsskadde britiske soldater. Pilates hadde bakgrunn fra kampsport og yoga, noe som gjenspeiler seg i pilatesøvelsene.

Der finnes fire forskjellige former for Pilates: Contrology, Dansepreget Pilates, Rehabiliteringspreget Pilates, Fitnesspreget Pilates og Contrology som er den opprinnelige metoden fokuserer på ¨balansen” mellom pust, kroppsbevegelser og bevisstgjøring.

Hensikt:

 Ryggsøylen er utgangspunktet for resten av kroppen og en forbedring av dens bevegelighet og stabilitet vil bedre en persons helse og velvære.

Innhold:

 Pilates er først og fremst stabilitetstrening. I Pilates matteprogram arbeider vi nesten utelukkende med vår egen kroppsvekt som belastning. Viderekommende kan i tillegg bruke ball og andre hjelpemidler til å utfordre stabilitet, styrke og bevegelse. Instruktøren ivaretar hver enkel deltager ut fra hans/hennes utgangspunkt og tilrettelegger og korrigerer.

Ved hjelp av fysiske lover (biomekanikk) kan instruktøren øke eller minske belastningen i øvelsene.

Pilatestreningen er funksjonell og skiller seg derfor ut fra andre treningsformer: flere muskelgrupper aktiveres og koordineres gjennom hver øvelse. Dette medfører økt nevromuskulær kontroll.

Pilates er en treningsform som også krever bevisstgjøring. Gjennom pust, fokuserte og presise bevegelser av armer og bein oppnås en maksimal effekt av treningsformen. Vitenskapelig dokumentasjon viser at man ved utelukkende mental visualisering/fokusering kan øke effekten med 25 %. For å oppnå slik bevisstgjøring utøves Pilates best i små grupper i rolige omgivelser.

Pilates for hvem:

 Alle kan ha utbytte av Pilates. Effekten økes ved trening hos sertifiserte Pilatesinstruktører, og optimaliseres hos instruktører med helserelatert bakgrunn. Dette er spesielt viktig om utøveren har helseproblemer, som muskel/skjelett plager, som krever spesiell tilpasning av øvelsene Et godt resultat er avhengig av at øvelsene tilpasses den enkeltes nivå med tett og kyndig veiledning.

Treningsformen er svært gunstig for personer som opplever negativt stress og -/eller har stillesittende arbeid. Øvelsene bidrar til økt kroppsbevissthet og kroppskontroll.

Linker:

 

NYHET:

Medisinsk yoga

Kontakt: lone@fysioterapiklinikken.no

 


 

Fysioterapi

Fysioterapi har dokumentert effekt på en rekke helseplager. Vi behandler blant annet:...

Pilates

høst 2016 (oppstart uke 34)  Mandag Tirsdag Onsdag...

Akupunktur

Akupunktur , gammel kinesisk medisinsk behandlingsteknikk som går ut på å...

Coaching / veiledning

Fysioterapiklinikken tilbyr veiledning eller coaching til enkeltpersoner eller i gruppe....
© Fysioterapiklinikken